מונח הדפסה אחד ביום: סטרינגינג (בעיות הדפסה)
כבר היו לנו סדרות של מונחים קשורים, אז היום נתחיל בסדרה חדשה של בעיות הדפסה, והדבר הראשון שנדבר עליו הוא stringing. כי קצת הזכרנו את זה כשדיברנו על אקסטרודר.
סטרינגינג זה כשיש שערות סבתא כאלה שיוצאות מכל מיני חלקים במודל, בעיקר בין עמודים או חלקים קטנים במודל, במקום בו לא אמורים להיות שום שיערות או חומר.
למה זה קורה? אם מדליקים את המדפסת ומחממים את הראש, אז חומר כלשהו יתחיל לנזול. ז”א שכשהראש חם גם כשהאקסטרודר לא פועל, חומר כלשהו ינזול. במהלך ההדפסה, יש חלקים בהם ראש ההדפסה זז ומוציא חומר ויש חלקים בהם הראש רק צריך לזוז ממקום למקום בלי חומר. בצעדים האלה, הראש עדין חם, אז חומר עדין יכול לנזול.
יש חומרים שיש להם יותר סטרינגינג מאחרים. וגם אם משאירים PLA בחוץ יותר מידי והוא סופג לחות, אז האמונה הרווחת היא שיש יותר סטרינגינג כי הוא נהיה רך יותר.
זה יראה יותר גרוע כשיש תנועה קצרה בין 2 חלקים קטנים (נניח 2 עמודים גבוהים במרחק קטן אחד מהשני) , כי בגלל המרחק הקצר זה ממש יכול להיות חוט רציף של חומר שמחבר בין 2 החלקים כי יש מספיק חומר שיכול לנזול, בתנועה למרחק ארוך יותר זה יראה כאילו שהחלק מחושמל – כי יצאו ממנו שיערות עומדות לצדדים.
איך מתקנים סטרינגינג? צריך למנוע נזילה של החומר כשאין extrusion. לרוב עושים את זה עם retraction – שזה בעצם להפעיל את האקסטרודר הפוך! האקסטרודר דוחף חומר לתוך ראש ההדפסה, אבל זה מנוע, הוא יכול להסתובב גם הפוך ז”א שהוא יכול גם למשוך את החומר החוצה. המשיכה הזו גורמת לכך שלא יהיה חומר ליד הראש החם בזמן שהראש עושה תנועה.
פעולה נוספת היא לכוון לטמפרטורת הדפסה מתאימה יותר.
וזו אחת הבעיה בגללה מנסים לשמור על צינור קצר כשהאקסטרודר הוא מסוג bowden ולא direct drive.