מונח הדפסה אחד ביום: פרופילים
דיברנו על סלייסרים (תוכנות שמקמפלות מודל לקוד מדפסת – gcode), ודיברנו על דברים כמו גובה שכבה ו-retraction. אז כל הדברים האלה כמו גובה שכבה, וכמה מהר להדפיס, ובאיזו טמפרטורה להדפיס, הם לא קבועים במדפסת. אפשר להדפיס משהו עם גובה שכבה קטן ומיד לאחריו עם גובה שכבה גדול, ואותו דבר מהירות וחום וכו’.
את כל ההגדרות האלה אפשר לשמור בפרופיל בתוכנת הסלייסר.
יש פרופילים ל-3 דברים:
- מדפסת
- פלסטיק – filament
- הדפסה
1. מדפסת זה בגדול די קבוע, כי הגודל של המדפסת לא משתנה. ומה שאומרים לה לעשות בתחילת וסוף הדפסה זה משהו שאפשר לבחור, אבל אלה העדפות אישיות שרוב האנשים לא משנים בין הדפסות
2. פלסטיק – כשקונים פלסטיק חדש, כדי לכייל אותו – למצוא טמפרטורת הדפסה טובה ומהירות וקירור מתאים. על הגליל יהיה כתוב טווחים של טמפ’, אבל תמיד תמיד כדאי לבדוק לבד. אחרי שמדפיסים מגדל טמפרטורות ומחליטים מה נראה הכי טוב שומרים את זה בפרופיל הפלסטיק המתאים ואז קל לעבור בין פלסטיקים — רק טוענים את הפרופיל המתאים
3. הדפסה. זה הכי חשוב. יש כל מיני דיפולטים, אבל לכל אחד יש את הגדרות ההדפסה האהובות לכל מיני מקרים. בשביל זה חשוב לשמור פרופילים טובים! פרופיל טוב אומר שהמעבר ממודל לתחילת הדפסה הוא הכי מהיר שיש.
אם אין פרופיל מתאים, אז צריך להתעסק עם התוכנה והמדפסת עד שאפשר להתחיל להדפיס
רוב תוכנות הסלייסרים (למשל Cura) באות עם פרופילים דיפולטיים, שהם די טובים. אבל אחרי כמה הדפסות וכמה ניסויים כל אחד מוצא את מה שמתאים יותר למדפסת שלו, לפלסטיק שלו, לתנאי מזג האויר (בקיץ אצלי הטמפ’ היא 30 מעלות, אני לא משתמשת בחימום מיטה כמעט אף פעם).